Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
81. caixer 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
82. ensajornar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. [...]
83. sarco-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. sárx sarkós, 'carn'. Ex.: sarcotesta, sarcòlisi. [...]
84. tortel·lini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anella de pasta alimentosa de farina farcida de carn o de verdura. [...]
85. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
86. mitjalluna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument, peça, etc., en forma de mitja lluna. Eina de cuina per a tallar i capolar la carn, que consisteix en una làmina que té el seu costat tallant corbat enfora i està proveïda d'un o dos mànecs. [...]
87. panada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
88. salsitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros d'embotit fet amb un budell prim omplert de carn de porc picada i assaonada, delimitat per lligats. salsitxa de Frankfurt Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc, de boví o amb una barreja d'ambdues. [...]
89. halal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obtingut o preparat d'acord amb els preceptes islàmics. Carn halal. Menjar halal.  [...]
90. polípor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de soca del gènere Polyporus, de carn coriàcia, peu central i porus. [...]
Pàgines  9 / 38 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>